Zümrüt Ada Midilli

Yunanistan’ın üçüncü büyük adası, Ayvalık’ın “Karşı”sı, denize kadar dağ yamaçları zeytin, çam ve meşe ağaçları ile örtülü “Zümrüt ada”, Midilli

4-midillituru-sokaklarBereketli toprakları ve leziz yemekleri ile Osmanlı’nın mutfağı, bahçesi olarak da bilinen Komşu’nun, tarih kokan sokaklarında yürümek, yüzlerce yıl ortak kültürümüzle örülen lezzetlerini tatmak, Ege denizinde dinlenmek için “Xalara” paydos diyerek bir nefes alın !!!

Güler yüzlü, sıcakkanlı insanlarıyla ada, geldiğiniz anda sizi evinizde gibi hissettirecek.  Girişte Akdeniz’in en büyük kalelerinden biri olan Bizans Kalesi bütün ihtişamı ile sizleri karşılıyor. Sonrasında Agios Therapontos Kalesi, eski Osmanlı Bankası’nı görerek siesta öncesi mağazaları gezip, adanın ün salmış marmelatların tadına bakmalısınız. Metropol Kilisesi, suyunun Kazdağları’ ndan geldiğine inanılan Osmanlı Çeşmesi, Osmanlı Çarşısı ve Midilli Arkeoloji Müzesi kültür gezinizin diğer noktaları olabilir. Havanın güzel olduğu bir tarihte oralardaysanız gününüzü denizde geçirebilir ve deniz kenarındaki tavernalarda leziz yunan mezelerini ile kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

1-midillituru-ahtapotAdada birkaç gün geçirecekseniz, Thermi’ de Osmanlı döneminin en lüks termal oteli olan Sarlıca Palas’ın ihtişamını görerek adanın diğer turistik ve tarihi alanlarını keşfe başlayabilirsiniz. Meşhur ballı yoğurt ve lokmasının tadına bakabileceğiniz Mandamos’ a gidip, UNESCO tarafından koruma altına alınmış, Assos’tan ışıklarını görebildiğimiz Molyvos’ ta arnavut kaldırımlı evler ve cumbalı sokaklar arasından yürüyerek hayal âlemindeymiş gibi güzelliğin tadını çıkarın! Buradan isterseniz günün yorgunluğunu atabileceğiniz deniz kıyısındaki tavernaları ile ünlü Petra’ ya gidebilir, ılık sularında yüzebilir, tavernalarında meşhur mezelerinin tadına bakabilir ve yunan müzikleriyle gönlünüzce eğlenip bütün dertlerinizi unutabilirsiniz.

5-midillituru-yunanmezeleriSon gününüzde ise merkezde Ermou Caddesinde alışveriş yapabilir, mübadele fotoğraflarıyla donatılmış Panellinon’ un taş binasında frappe içip, geleneksel tatlıların tadına bakabilirsiniz.

Tüm bunlar 2 3 güne nasıl sığar, nasıl planlar ve ekonomik bir tatil yaparız derseniz Kazdağı Tur’un Midilli Turları programlarından kendinize uygun olanı bulabilirsiniz. Detaylar için buraya tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.