Ören’in Eşsiz Plajları

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan Ören, yalnızca tarihiyle değil, doğal sit alanlarıyla asırlık palamut ağaçlarının, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından tek tek numaralandırıp koruma altına alınarak yeşil ören kimliği koruma altına almıştır.

Ören  muazzam güzelliğini  ister tepeden bir ağaç altından seyredin ister eşsiz kumlarında deniz ve güneşin keyfini çıkarın …

Rengarenk şemsiyelerle dolu upuzun ören plajına, tertemiz suyu ve ince kumu ile 2000 yılında Mavi Bayrak unvanı, Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilmiştir. Artık tüm dünyada “Denize Girilebilirlik Ölçütü” Mavi Bayrak özelliğine sahip, temiz deniz , temiz plaj , yemyeşil dinlenme alanları ve bol tatlı su… İşte bunların hepsini bir arada görebileceğiniz çok ender yerlerden birisi, Ören.

1,5 km. boyunca yay gibi kıvrılan, Altın Kumlu Ören Plajı genişliği ile de Türkiye’nin en dikkat çekici plajlarından birisi olma özelliğine sahip.
Edremit Körfezinin ortasında bulunan bu güzide alan yalnızca plajlarıyla değil gün batımını seyredebileceğiniz tarih içindeki eşsiz dokusuyla sizleri bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.