Gökçeada’da Ne Yenir?

Gökçeada organik tarımıyla ünlü bir adamız hatta organik tarımda pilot bölge olarak geçer. Ziyaret ettiğiniz restoran, cafelerde ya da konakladığınız otellerde görmüş olduğunuz ürünlerin pek çoğu organik. 

Gökçeada’da arıcılık desteklendiğinden dolayı şeker katkısız doğal bal, doğal bitkileriyle beslenen keçilerinin sütünden yapılan keçi peyniri, bağlarıyla ünlü adanın meşhur üzümleri ve şarapları, organik tarımın nimetlerinden zeytin ve zeytinyağı, adanın muhteşem deniz ürünleri, doğal bitki örtüsünde yetişen kekik, adaçayı, melisa gibi birçok ürün bulunur.

Sabahın ilk ışıklarıyla Gökçeada’nın muhteşem kahvaltısı ile güne başlamak gibisi yok. Bu kadar organik lezzetin bir arada bulunduğu kahvaltının tadına doyamayacaksınız. Özellikle de karadut reçeli bir harika. Kahvaltı için önerim Mustafa’nın Kayfesi olacak. Daha sonra sakızlı kahvesini de denemelisiniz.

Gökçeada’ya özel lezzet Cicirya… Görünümü pizzaya benzeyen ama pizzadan daha kalın hamurlu bir pide çeşidi olan Cicirya’yı öğle yemeği olarak tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Gökçeada’nın Zeytinliköy de bulunan Madam’ın Yeri sizin için güzel bir kahve durağı olacak. Madam vefat etmiş ancak kahvenin tadı hala dillere destan. Zeytinliköy’e gelmişken bir yorgunluk kahvesi içeyim derseniz, dibek kahvesi kokusuyla bile sizi mest edecektir.

Yine Gökçeada’ya özel bir lezzet oğlak tandır. Meydani Ev Tadında mekanına yolunuz düşerse bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Oğlak her yerde var demeyin, adada hayvanlar serbest otlamakta ve gerçekten çok lezzetli. Tandır sevmeyenler için ise patlıcanlı böreği ve zeytinyağlı ev yemeklerini deneyebilirler.

Son olarak adanın dillere destan şarabına değinmesek olmazdı. Gökçeada’ya özel Suvla şarabını mutlaka denemelisiniz. Hatta Gökçeada’ya gelmişken yanınızda götürmek isteyeceksiniz.

Bu lezzetleri bir bilen ile yerinde hikayeleriyle birlikte tatmak isterseniz Kazdağı Tur‘un Gökçeada Turu‘nu katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.