Açık Büfe Tatillerde Kilo Almamak İçin 5 Tüyo

Yaza girerken hepimizi bir kilo derdi sarıyor.  Kimilerimiz güçlü iradesi ile fazlalıklarından kurtuluyor. Ancak önünüzde bir engel daha var. Açık büfeli tatiller…

Ah bu açık büfe bitirdi bizi dediğinizi duyar gibiyim. Araştırmalar, kilo veren her 10 kişiden üçünün açık büfe tatil sonrası aşırı yemeyi yeniden hayat biçimi olarak değiştirip verdiği kiloların yüzde 60’ını ilk üç ay içinde aldığını bildiriyor. Böyle sorunlar yaşamamanız için size birkaç tüyo verelim.

1.Kahvaltıyı atlamayın.

Tatilde bol bol uyku ile dinlenmek isteyebilirsiniz. Sabah çok geç kalkarak kahvaltıyı çok geç saatlere ertelemeyin derim. Açık büfeden her şeyi yemek yerine bir gün bol peynir ve zeytin çeşitleri, ince dilim ekmek ve yanında bol meyve tercih edebilirsiniz. Diğer gün; omlet veya yumurta, peynir ve ince dilimlenmiş ekmek, domates, salatalık, maydanoz ve biber çeşitleri ile zenginleştirilebilir. Tabii ki tatilde ballı, meyveli krepler ya da çikolatalı pankekler, otlu peynirli gözlemelerle kendinizi şımartabilirsiniz, denge kurmak şartıyla!

2. Ana yemeklerinizi zeytinyağlılardan yana kullanın.

Açık büfenin en büyük sorunu alırken tabağımızı fazlasıyla doldurup sonrasında da onu bitirmeye çalışmak oluyor. Ana yemeklerinizi zeytinyağlı ev yemeklerinden yana tercih etmek, kızartma türü yemeklerden uzak durmak gerekiyor. Yemekleri yiyebileceğiniz miktarda ve çeşitte alın, bitirince tekrar istediğiniz yemeği tercih edebilirsiniz. Zeytinyağlıların yanında tercihiniz ızgara tavuk, balık ve köfte seçerek mevsim salatalarından da bir tabak hazırlayabilirsiniz. Öğle yemeklerinde tatlı tercih edip akşam yemeklerinde ise taze meyve yerseniz kilo almazsınız.

3. Ağır tatlılardan uzak durun.

Tatlı sevenlere önerim ağır, şerbetli tatlılardan uzak durmaları olacak. Tercihinizi dondurmalardan, meyvelerden ve sütlü tatlılardan yana kullanın. Tatlı tercihinizi akşama bırakmayın. Gün içerisinde daha fazla hareket edildiği için kaloriyi yakmak akşam saatlerine göre daha kolay olacaktır.

4.Yemekte alkol tüketmeyin.

Öğünlerle beraber alkol tüketmenin bel bölgenizin yağlanmasını iki kat artıracağını unutmayın. Bunun yerine doğal maden suyu, taze sıkılmış meyve suları, bitki çayları ya da ayranı tercih edin.

5. Tatilde bol bol aktivitelere katılın.

Tatilde dinlenmek isteyebilirsiniz ancak eğlencenin tadına varmak için hareket şart. Bu biraz yüzme, görmek istediğiniz bir yerde  yürüyüş ile mümkün. Havuz oyunları ile hem eğlenerek güzel vakit geçirmek hem de fazla kalorileri yakarak kilo almanın önünde geçmek de mümkün.

Sizde bu önerileri dikkate alarak Kazdağı Tur‘un tatil rotalarına göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.