5 Adımda Çok Seyahat Edenlerin Başarı Sırları – 2

Sık seyahat edenlerin edindikleri hayat tecrübelerini ve bu tecrübelerin yaşam tarzlarını nasıl etkilediğini merak ediyorsanız;

Devamı burada.

1.İmkanları görür, hemen benimserler.

Gezen kişilerin dünya hakkında daha çok bilgisi ve tecrübesi olur. Farklı gelenek ve kültürlerle karşılaştıkları için, pratik ve yeni yöntemler öğrenirler.

2.İstediklerini elde etmek için nasıl pazarlık edeceklerini bilirler.

İyi pazarlık edebilme kabiliyeti istediğinizi ya da ihtiyacınız olan şeyi elde etmenizi sağlar. Tabii ki fazla ısrarcı ya da agresif olmadan yapmak gerekir. Bu sayede gerek lider olarak gerekse iş konularında başkalarını etkilemeniz ve fikirlerinizi anlayıp kabul etmelerini sağlamanız gibi faydaları olur.

3.Çoğunluğun göremediği güzellikleri görürler.

Çok gezen kişiler farklı şeyler görür; diğer insanların sıradan diye adlandırdığı şeyleri, seyahat eden kişiler güzel olarak görür. Sürekli yenilik hem gözleri hem de zekayı keskinleştirir.

 

4.İnsanların farklılıklarını karşı anlayışlıdırlar ve insanları oldukları gibi kabullenirler.

Seyahat ederken sürekli yeni insanlarla tanışırlar. Tanıştıkları kişiler hakkında fikir sahibi olmak, şehirleri ve kültürleri hakkındaki düşünceleri gibi konularda bilgi edinmek için sohbet ederek insani ilişkilerini geliştirirler. Kolaylıkla arkadaş edinir ve herkes tarafından sevilirler. İş hayatında da bu sayede çevre edinme konusunda sıkıntı yaşamazlar.

5.Ne zaman anı yaşamaları gerektiğini bilirler.

Anı yaşamayı öğrenmek hem fiziksel hem zihinsel birçok fayda sağlar. Gezenler, gittikleri ülkede zamanlarının kısıtlı olduğunu bilir. Bu durum da, kısa sürede çok yer gezebilmek için anı yaşamayı bilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.