Geleneksel Yunan Kahvesi: FRAPPE

frappe-samos-turu Yunanistan’ a gidince şu meşhur kahvelerini içelim bir derseniz, içmeniz gereken kahve kuşkusuz yunanlıların enerji kaynağı hatta ‘hayat benzinleri’ olarak bilinen FRAPPE!

Nedir bu Frappe?

Frappé aslında Nescafe Gold’un soğuk içilen bir çeşididir. Yunanistan’da Nescafe özellikle ‘Frappe’ çeşidi altında kahve satışına sahiptir.

Yunanistan‘da çok yaygın tüketilir. Öyle ki arabalarda hatta belediye otobüslerinde frappe bardaklarını koyma yeri vardır. Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı dinç tutan bu formüle yer yapmakta haksız da sayılmazlar. Diğer yandan bir bardak ile zindelik, enerji veren frappeyi gece içerseniz uykusuz kalabilirsiniz, bizden söylemesi! frappe-selanik-turuBu nedenle yatmadan en az 6 saat önce içmeniz tavsiye olunur. Bir de tabiki KAZDAĞI TUR ile çıktığınız Midilli Turu başlangıcında!

Frappe’nin tarifi/formulu?

frappe-sakiz-turuCanımız çekti, bahar yorgunluğundan kolum bile kalkmıyor, finallere çalışıcaz, yetiştirmem gereken işler var Midilli Turunu mu bekleyelim diyenler için buyrun en ideal orta sütlü frappe tarifi:

Bir shakerin/kavanoz içine 1,5 kaşık nescafe gold ve 3 kaşık şeker koyduktan sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ile iyice çalkalanır. Oluşan köpük ince uzun bir bardağa dökülür. Kavanozda kalsın çok şık duruyor da diyebilirsiniz. Oluşan bu köpüğe hemen azıcık soğuk su (çay bardağı) ilave edilir. İsteğe göre üzerine az miktar süt ve bardağın içine 2-3 küp buz ilave edilir. Nasıl içilir derseniz? Pipetle
 1 saate yayarak yavaş yavaş keyfini alarak tüketiniz. Aksi halde çarpıntı yapabilir.frappe-midilli-turu

Bizim Türk kahvesine Yunan kahvesi demiyor muydu Yunanlar?

İsabetli bir sorudur bu.  Çünkü kafelere gidince bir Yunan kahvesi alalım dediğinizde size aynen bir Türk kahvesi gelir. Asıl geleneksel bir yunan kahvesi isterseniz ve sokakta bu insanlar koca koca bardaklarda pipetle ne içiyorlar böyle aheste aheste diye merak ediyorsanız, kesinlikle tercihiniz frappe’den yana olmalı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.