Yunanistan’ın Galaktoboureko’su, Karadeniz’in Laz Böreği…

galaktobourekoFarklı ülkeler, şehirler gezerken oraya özgü farklı tatlar denemek arzusu hepimizde vardır sanırım.. Yunanistan’da gezerken de bir Rum tatlısı olan sütlü börek yani ‘Galaktoboureko’ kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet. Tadı damağınızda kalacak hazır baklava yufkasıyla yapılan, içi sütlü kremalı dışı ballı bir tatlı. Yanında dondurmayla servis de yapılıyor. Tatlısı kadar dondurmalarının da harika olduğunu söylememize gerek yok sanırım. Yaz aylarında meşhur frappeleriyle, kış aylarında ise bizim türk kahvesi onların yunan kahvesiyle bu lezzet şölenini taçlandırabilirsiniz.

Bizden bir lezzet
galaktoboureko4Aslında bize çok uzak bir tat olmadığını fark edecek, laz böreğimiz aklınıza gelecek 😉 Kafe ve restoran zinciri büyüklüğü açısından Avrupa’nın 3. Şehri olan Selanik’te pastaneler gerçekten müthiş.. Sırf bu lezzetler için bile gidilebilir.

Kısa zamanda programlı ve keyifli bir gezi yapmak, tatilinize renk katmak isterseniz Kazdağı Tur’un Selanik programlarını inceleyebilirsiniz.galaktoboureko2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.