İskeçe

İskeçe özellikle Mart ayında yapılan karnavalı ile dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlar. Sizler de İskeçe Karnavalı’na katılmak isteyip, öncesinde kısaca bilgilenmek isterseniz buyurun kısa notlar kısmına:

  1. Yunanistan‘ın kuzeyinde, Batı Trakya’da, aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan kenttir.
  2. İskeçe bölgesi ile ilgili ilk tarihi kayıtlar MÖ 879 yılına dayanır.
  3. 1715 yılına gelindiğinde İskeçe tütünü ile tanınmış ve bu ürünü sayesinde bölgenin refah düzeyi artmıştır.
  4. Millî Mücadele döneminin sona ermesi ve Lozan Anlaşması’nın imzalanması ile İskeçe Türk halkı nüfus mübadelesinden muaf tutulmuştur.
  5. Günümüzde İskeçe modern bir kent kimliğine sahip, zengin tarihi, doğası ve gelenekleriyle her yıl büyük miktarda yerli ve yabancı ziyaretçi kabul etmektedir. Her yıl Şubat sonu veya Mart başına doğru düzenlenen Karnaval ve Eylül başındaki eski kasaba festivali görülmeye değer etkinlikler arasındalar. Ayrıca her cumartesi düzenlenen kent pazarı da ziyaret edilebilir.

İSKEÇE KARNAVALI

iskece-karnavali

Meryem Ana’nın oğlu İsa’nın öldürüleceği ile ilgili dedikoduları duymasıyla oğlunu korumak için bütün çocukları rengârenk boyamasına dayanıyor. Rivayete göre, Meryem Ana 10 gün İsa’yı yüzü boyalı şekilde sakladıktan sonra dedikoduların asılsız olduğunu öğreniyor ve şükür orucu tutmaya başlıyor. Günümüzde de geleneksel hale gelen Karnaval’da saatlerce süren müzik ve dans eşliğinde özel şovlarla eğlenceler yapılmaktadır.

Siz de bu karnavalda yerinizi almak ve tatilinize renk katmak isterseniz, Kazdağı Tur‘un İskeçe Karnavalı Turu‘nu inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.