EGE’NİN SAKLI KÖYLERİ-1

Ege’de gezmeye, görmeye doyamayacağınız güzellikte o kadar çok köyü var ki.. En çok ilginizi çekecek köyleri sizler için tanıtalım dedik. Merak mı ettiniz? O zaman buyurun yazımızın devamını okuyun 🙂 İlk bölümümüzde Edremit Körfezi’nde bulunan köylerden başlayalım.

ADATEPE KÖYÜ, ÇANAKKALEadatepe

Kazdağları’nın muhteşem doğasında yemyeşil, taş evlerle süslü bir köy hayal edin. İşte o köy tam olarak Adatepe! Çiçek kokulu bu köyde bütün körfez ayaklarınızın altında kahvenizi yudumlayın.. Sakinliğin, huzurun keyfine varın. İstanbul’dan, İzmir’den bolca ziyaretçi alan köy, kesinlikle görülmeye değer.

YEŞİLYURT KÖYÜ, ÇANAKKALE

2900778-yesilyurt-koyunde-kahvalti

Adatepe’nin komşusu, yeşilliğini adına da yansıtmış cennet köşesi.. Sokaklarında gezip, evlerin muhteşemliğiyle büyülendikten sonra atın kendinizi Zeus Altarı’nın muhteşem manzarasına. Gün batımının büyüsüne kapılın.. Fotoğraf makinenizi sakın unutmayın!

ÇAMLIBEL KÖYÜ, BALIKESİR

çamlıbel

Doğa’nın içinde kaybolup yürüyüş yapmak isteyenler için harika bir yer. Fotoğraf makinesi unutulmamalı çünkü doğa’nın hiçbir anını kaçırmak olmaz! Ayrıca Tuncel Kurtiz’in köyü olan Çamlıbel köyünde tarihi yansıtan Etnografya müzesi bulunuyor. Gidip de gezmemek olmaz 🙂

MEHMETALAN KÖYÜ, BALIKESİR

mhmetalan

Henüz yeni yeni keşfedilen köyde kampın tadını çıkarın.. Doğayla baş başa, huzur dolu, sağlıklı tatil isteyenler rotanız Mehmetalan Köyü.

ZEYTİNLİ KÖYÜ, BALIKESİR

hasanboğuldu

Hüzünlü bir aşk hikâyesine sahip Hasan Boğuldu Şelalesi’ni bünyesinde barındıran Zeytinli Köyü doğasında pikniğe davet ediyor 🙂

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.