Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali

Adada yaşamın takvimini  eskiden bağcılık belirlerdi, şimdi yerini turizm aldı. Bağbozumu şenlikleri hem bağcılık hem de turizm ile oldukça dikkat çekiyor.

Bozcaada’nın havasında üzüm küspesi kokusu hiç eksik olmaz. Çevredeki şarap fabrikalarına traktörler sepet sepet üzüm taşır. Satış yapılan stantların önünde renk cümbüşü ortasında tatlı bir telaş kendini gösterir. Hasat zamanının gelmesiyle Bağbozumu günleri başlar…

Bağcılar için yılın 12 değil 13 ay olduğunu söylermiş eskiler. Dikilmesi, budanması, çapalanması, ilaçlanması vb. Hiç bitmeyen kaygısı da cabası: Acaba mahsul nasıl olacak?

Üç gün süren Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali, adadaki şarap ve üzüm yetiştiricilerinin kendi bağlarında düzenledikleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sembolik bir bağbozumu töreniyle başlıyor. Ardından vatandaşlar kendi elleriyle üzüm topluyorlar.

Festivalde resim sergileri, üzüm yarışmaları, tavla, futbol turnuvaları çeşitli paneller, tiyatro gösterileri yer alıyor. Festival akşamları ise kale içerisinde birbirinden değerli sanatçı ve orkestraların müzik ziyafetiyle devam ediyor.

Festival zamanı bu eğlenceye sizde katılmak isterseniz Kazdağı Tur‘un Bozcaada Tur’unu mutlaka inceleyin, bu fırsat kaçmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.