Türkiye’nin Turizmde Tanıtım Yüzü “FETHİYE”

Türkiye’nin turizmde tanıtım yüzü; New York, Londra ve Avrupa’nın en ünlü caddelerinde, dergi kapaklarında yaz turizminin yıllardır kapak fotoğrafı olan Fethiye’yi keşfetmeye hazır mısınız?

5-fethiye-turu-dalyanGezilecek yerler

Antik dönemde Xanthos Çayı olarak bilinen ve halk arasında Sarı Çay olarak adlandırılan Eşen Çayı ile bütünleşen 18 km’lik Saklıkent Kanyonu rivayete göre bir çobanın keçisini kaçırıp, keşfetmesiyle koruma altına alınmıştır. Güne dinç başlamak isteyenler için kuşkusuz en doğru adres suyu buz gibi olan bu Kanyon olacak! Macera dolu bir keşif olacağı kesin çünkü suyun boyunuzu geçtiği yerlerde halatla tırmanma denemeleriniz olacak 🙂

3-fethiye-turu-kayaköyFotoğraf aşıklarının dikkatini çekecek, görkemiyle büyüleneceğiniz Likya krallığına ait kaya mezarlarının yer aldığı bölgeye bir sonraki durağınız olabilir. Günün yorgunluğunu gece Fethiye’nin sokaklarında gezerek atabilirsiniz. Alışveriş için bölgenin tarihi dokularından biri olan Paspatur Çarşısı’na mutlaka uğramalısınız. Tatil dönüşü sevdiklerinizi sevindirmek için küçük hediyeler götürmeyi ihmal etmeyin ☺

2-fethiye-turu-saklıkentGünün ilk ışıklarıyla Likyalıların ışık ve güneş diyarı dünyanın en güzel kumsallarından Ölüdeniz’ in sakin ve berrak sularında yüzüp, günün keyfini doyasıya çıkarmalı.. Bir anda güneşiniz kesilirse şaşırmayın! Burası Ölüdeniz! Kafanızı kaldırıp baktığınızda paraşüt yapanları göreceksiniz. 🙂  Belki bu adrenalin dolu, Ölüdeniz’ in muhteşem manzarasını gözleriniz önüne serecek yolculuğa sizde çıkmak istersiniz.. Ama günümüzü farklı yerleri de görme arzusuyla doluyken burada bitirmek olmaz 🙂 Evlerin konumlandırılmasıyla dikkat çeken Kayaköy, tarihe bir yolculuk yaptıracak. Buralara kadar gelmişken Dalyan’da tekne turuna çıkıp Caretta Caretta kaplumbağalarını görmeden olur mu?

1-fethiye-turu-likyaRüya gibi geçen tatilin ardından adeta cennet köşesi bu yeri gerinizde bırakmak zor olacak sanırım.. Ama şunu söylemem gerekir ki, Fethiye’nin gezilecek yerleri 1 güne sığmaz o yüzden buraya gelmeden programınızı ona göre ayarlayın!!

Kazdağı Tur’un Fethiye Turu’na bakmayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.