Kapadokya’nın Bacası, Avonos’un Çömleği…

Kapadokya denildiği zaman peri bacaları ve balonla yapılan gökyüzünün sonsuz maviliğindeki seyahat ah keşke…ah keşke ben de orada olsam dedirtir… Bu nedenler olsa gerek ilkbahar ve sonbahar aylarında tatil planı yapanların ilk tercihleri arasında yer alır. Daha şehre ilk adım attığınız anda gökyüzünde rengârenk balonlar adeta hoş geldin der insana.


canak-comlekKapadokya’nın İncisi Peri Bacalarının Tarihi

Kapadokya milyonlarca yıl önce bir iç denizken yerkabuğunun hareketlenmesiyle lavlar Erciyes, Hasan Dağı ve Güllüdağ yanardağlarından yeryüzüne çıkar. Böylece çukur bölgeler lavlar ile dolmaya başlar. Aynı durum defalarca tekrarlanır üst üste birikir ve zamanla akarsuların geçmesi ve rüzgârın etkisiyle aşınır şimdiki halini alır. Lavlar sertleşmiş olmasına rağmen tornavidayla kolayca delinebilecek yapıdadır. Doğal olaylar sonucu oluşan bu yapılar görselliğiyle insanları etkiler. Öyle ki bugün bu doğa harikası yer dünyanın her yerinden ziyaretçi alır. Kapadokya’ya gitmişken balon turuna çıkarak tüm bu güzelliği gökyüzünden izleme fırsatını kaçırmayın!

avanos-canak-yapimiAvonos’ un Hititlerden Günümüze Miras Rengârenk Çömlekleri

Avanos’un sanatçı kimliği Peri Bacalarının doğal zerafeti birbirini tamamlar… Ustasından çömlek yapmayı öğrenme şansına da sahip olacağınız bu bölgeye gelirken sıvayın kollarınızı 🙂 Yapımının büyük sabır gerektirdiği, el emeği göz nuru terimini sonuna kadar hak eden çanak-çömlekler güzelliği, el işçiliği ile sizi büyüleyecek. Evinizin vazgeçilmez aksesuarları arasına yenilerini eklemeye hazır olun!hediyelik

hediyelik2

kapadokya-turu-balon

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.