Ege’nin Saklı Köyleri-3

Ege’nin saklı köyleri yazı dizimizin 3. Bölümüyle devam ediyoruz. Bu yazımızda Muğla bölgesinin cennet köşelerini ele alıyoruz.

Yeşilyurt, Muğla

yeşilyurt, muğla

1960’a kadar Pisiköy ya da Pisi adıyla anılan Yeşilyurt Köyü, adından da anlaşılacağı üzere yemyeşil bir cennet.. Muğlalıların nefes almak için yaptığı kaçamaklara ev sahipliği yapan bu köy, 200-250 yıl dokumacılık yapmıştır. El emeği göz nuru halılara ilgisi olanların daha çok dikkatini çekecek.

Akyaka, Muğla

akyaka,muğla

Doğası bozulmamış nadir yerlerden, sakin şehir olmaya aday, huzurun merkezi, doğallık dolu, organik bir köy Akyaka.. Yeşille mavinin kucaklaştığı, çiçek kokularının sokakları sardığı Gökova’nın kıyısındaki bu köyün azmağı da görülmeye değer. Kadın azmağı olarak anılan soğuk suyun içi adeta botanik bir görüntü sunuyor. Atlayın sandala rüya gibi bir gezintiye çıkın. Huzuru bol bol depolamadan da dönmeyin 🙂

Kayaköy, Muğla

kayaköy-mugla

Rumlar ve Türklerin uzun süre beraber yaşadıkları köy nüfus mübadelesi zamanında boşaltılmış ve yerine Yunanistan’dan gelen Türkler yerleştirilmiştir. Zamanla boşalan köy deprem sonrası hasar görmüş şekliyle günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde turistik bir ziyaret noktası olan köyde, taş evler, büyük ve küçük kilise, 14 şapel ve çeşitli atölyeler bulunmaktadır. Kesinlikle uğrayıp geçmişin izlerine tanıklık edin.

Mazıköy, Muğla

mazıköy,mugla

Bodrum’a komşuluk yapan henüz imara açılmamış köy, Bodrum’un kalabalığının aksine sessiz sakin, doğanın bütün güzelliğini size sunuyor. Taş pansiyonlarında konaklamanın keyfine varacak, çam ağaçlarının altında günün keyfini çıkaracak, yelkenlilerin sunduğu görsel şöleni izleyebileceksiniz. Kafa dinlemek için doğru adreslerden biri! Kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin.

Çaybükü Köyü, Muğla

çaybükü köyü-mugla

Yanık Ormancı türküsünde anlatılan olayın geçtiği yer olan Çaybükü Köyü’nde bulunan Belen Kahvesi restore edilip misafirlerine açılmıştır. Birçok sanatçının seslendirdiği şarkıların dinletilmesiyle dikkat çeken kahvenin ziyaretçisi bol.

Kapıkırı Köyü, Muğla

bafa gölü, kapıkırı

Bafa Gölü’nün kıyısında bulunan köy hem doğa hem kültürün buluştuğu bir nokta. Bafa Gölü ender kuş türleri ve balıklara ev sahipliği yapıyor. Hem bu türleri görebileceğiniz hem de köyde bulunan Heraklia Antik kentini ziyaret edebileceğiniz, olta balıkçılığı, kampçılık ve doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, huzur dolu bir yer.

Bozüyük Köyü, Muğla
Bozüyük-mugla

Dizilere ev sahipliği yapan, asırlık çınarın altında huzur bulmanızı sağlayan küçük, şirin bir köy Bozüyük. Pazar günleri kurulan köy pazarı da köyü hareketlendirmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.