Bozcaada’ya Gitmek İçin 8 Neden

Bozcaada tatili yapmak isteyen bir çok seyahatsever, son zamanlarda Bozcaada turları ile bu güzeller güzeli adaya akın etmeye başladı. Festival zamanı ayrı, gün batımında ayrı, sabahın ilk ışıklarında ayrı güzel olan Bozcaada’yı daha da güzelleştiren nedenler ne mi dersiniz?

  1. Bozcaada’nın Serin suları:  Akvaryum Koyu‘nun turkuazına hayran kalacak, Çadır Plajı’nda rüzgar sörfünün tadını çıkaracaksınız.
  2. Gün batımını hiç Bozcaada’da izlediniz mi? İzlemediyseniz Polente veya Göztepe’ye en az bir akşamını ayırarak gün batımını burada değerlendirmelisiniz.
  3. Rengarenk sokaklarını söylemeden olmaz! Bu sokaklara en az 2-3 saat ayırmanız hatta kaybolmak isteyeceksiniz. Çiçekler içinde rum mahallerindeki fotoğraflarınız da cabası…
  4. Peki serin akşamları süsleyen meyhaneleri… Leziz zeytinyağlı yemeklerinden söz etmesek olmaz… Ara sokaklarda kurulmuş masalarda  huzurlu serin ada akşamlarının bitmesini istemeyeceksiniz.
  5. Güne iyi ki Bozcaada’da başladım demeniz için: Sabah Kahvaltısı. Bozcaada’nın dillere destan reçellerini denemeden gitmek olmaz. Domates reçeli, gelincik reçeli ve sakız reçelinin tadını unutamayacaksınız.
  6. Üzüm bağlarıyla ünlü adanın şaraplarını denemediniz mi? Üzüm memleketi Bozcaada’nın şaraplarını görmeniz için toplamda 6 fabrika bulunuyor. Üretimlerini görmek için bir durağınız burası olsun.
  7. Sıra adanın muhteşem tarihi yapılarına geldi…Zamanında birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Bozcaada kalesi, eski zamanlardan kalma Bozcaada resimlerini görebileceğiniz, adada bulunan tarihi eserlere rastlayabileceğiniz, ada yaşamına dair tüm bilgileri bulabileceğiniz Bozcaada müzesi de, ada tarihini en iyi yansıtan yerlerden biri.
  8. Vee adanın dillere destan Sakızlı Bademli Kurabiyesi… Adanın, şirin ve renkli pastane ve fırınlarında satılan bu kurabiyeyi bulmak için sokaklardaki kokunun izinden gitmeniz yeterli…

Bu eşsiz güzellikleri görmek için  Kazdağı Tur’un Günübirlik Bozcaada Turu‘na bir göz atın deriz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.