5 Adımda Çok Seyahat Edenlerin Başarı Sırları – 1

Sık seyahat edenlerin edindikleri hayat tecrübelerini ve bu tecrübelerin yaşam tarzlarını nasıl etkilediğini merak ediyorsanız;

İşte fırsat.

1.Konfor alanlarının dışına çıkmak zorunda kalsa bile ne yapması gerektiğini bilirler.

Çok seyahat eden insanlar alışılmadık durumlarla karşılaşmak zorunda kalıyorlar. Beklenmeyen durumlarla karşılaştıklarından bilinmeyenler üzerine oldukça kafa yorarlar. Edindikleri tecrübelerin katkısı ile belirsizliklerle nasıl başa çıkmaları gerektiğini çok iyi bilirler. Böylece çalışma hayatında başarının anahtarını kazanmış olurlar.

2.Değişime kucak açarlar.

Yenilikleri keşfeden gezginler, etrafında sürekli yeni ve farklı şeyler olduğu için hiç sıkılmazlar. Bu yenilikçi yapı sayesinde daha iyi odaklanırlar ve bu sayede girişimcilik ve yaratıcılık için ilham verir.

3.Duygularını nasıl kontrol edeceklerini iyi bilirler.

Sıkışık uçak aktarmaları veya havaalanı güvenliği tarafından sorgulanmalar gibi stres faktörleri sıradan bir insanın sinirlerini alt üst edebilir. Ancak seyahat eden kişiler duygularını kontrol etme ve baskı altında sakin kalabilme yeteneklerini geliştiriyorlar; kısacası öz farkındalık yaratmış oluyorlar. Böylece iş hayatında duygu ve oluşabilecek durumları kontrol ederek daha iyi olanakları desteklemiş olurlar.

4.Sürekli kontrolü ellerinde tutmaz, güvenmesini bilirler.

Gezginler tanımadıkları kişilere de güvenirler. Yeni ilişkiler kurup, içten ve güvenilir arkadaş seçimleri konusunda özgüven sahibi olurlar.

5.Bazı  durumlarda tek başınalık sağlayarak korkuyla baş edebilirler.

Başarının anahtarı harekete geçmektir. Kişilerin korkularıyla yüzleşmelerine ve korkuya rağmen harekete geçebilmelerine olanak sağlıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.