EGE’NİN SAKLI KÖYLERİ-2

Ege’nin görülecek şirin, huzur dolu, rengarenk o kadar çok köyü var ki.. İlk yazımızda Edremit Körfezi civarında bulunan köylerinden bahsetmiştik. Şimdi ise sıra İzmir’in köylerinde.. Gördükçe görmek isteyeceğiniz, aklınızın bir köşesinin kalacağı kesin.

Şirince Köyü, İzmir

şirince

Kıyamet’in uğramayacağına inanılan 21 Aralık 2012’de fenomen haline gelmiş bu köy adının hakkını veriyor. Ağaçların arasındaki kafelerde inanılmaz lezzetli gözlemelerin tadına bakacağınız, ev yapımı ürünlerin bol olduğu, şarabıyla ünlü küçücük, şirin mi şirin bir köy ‘Şirince’. Efes Antik Kenti ve Meryem Ana’nın evine olan yakınlığı da tercih edilen bir yer olmasını sağlıyor.

 

Seferihisar – Sığacık, İzmir

seferihisarKalabalıktan, şehrin hareketliliğinden uzakta sakin bir şehir Seferihisar. Türkiye’de ‘’cittaslow’’ olarak anılan bu yerde her şey organik. Bu sebeptendir ki verdiğiniz yemek siparişleri yarım saatten önce gelmez Yavaşlık, doğallık dolu bu kasaba kafa dinlemek isteyenler için en doğru adres.

 

 

Çeşme, İzmir

çeşmeYıllardır popüler olan Çeşme, sahilleriyle, sokaklarıyla ve özellikle kumrusuyla büyük bir ziyaretçi kitlesine sahip. İlk sörf okulunun bulunması nedeniyle sörf severler ve gece hayatını sevenler içinde tercih edilebilir çok güzel bir kasaba..

 

 

 

 

 

Karaburun – Mordoğan, İzmir

karaburun

Türkiye’nin en çok mavi bayraklı plajlarına sahip, 70 çeşit mor çiçeği ve nergisi ile ünlü, mavinin her tonunu barındıran harika bir yer Mordoğan. Sonuçta Ege’nin cennet köşelerinden kötü olması beklenebilir mi?

 

 

Kavacık Köyü, İzmir

kavacık-şelaleYapılan üzüm festivalleri ile adını duyurmuş bir köy. Yeşillikler içinde çınar ağaçlarıyla süslü doğa harikası Kavacık şelalesi görülmeye değer yerlerinden.

 

 

 

 

 

Birgi, İzmir

Birgi-CamiiOsmanlı esintileriyle dolu, sivil mimarinin örneklerini barındıran köy özellikle Aydınoğulları Beyliği’nden Mehmet Bey’in yaptırdığı Ulu Camii ile ünlüdür. Tarih içinde bir yolculuğa çıkmak isteyenler ve fotoğraf tutkunları  bu şirin kasabayı kesinlikle gezmeli.. Ödemiş’e bağlı bu köyden dönerken meşhur patateslerinden almayı ihmal etmeyin

 

Kaplan Köyü, İzmir

kaplan köyü

İzmir’in Tire ilçesini çevreleyen dağda kurulmuş yeşil bir cennet.. Osmanlı ve Bizans kalıntılarına rastlayacağınız, bol bol doğa yürüyüşleri yapıp doğal ürünler alabileceğiniz sağlık dolu bir köy. Köyde bulunan restoranlar adını duyurduğu için özellikle haftasonu ziyaretçisi bol oluyor.

 

 

 

Bademli Köyü, İzmir

bademli köyüDikili’ye bağlı zeytin ağaçlarıyla süslü, deniz kıyısında mavi ve yeşilin buluştuğu bir tatilin adresi ‘Bademli’. Ağustos’un ilk 3 gününde ise Bademli Festivali düzenleniyor. Fırsatı olan kaçırmasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.