Doğal ve turistik cennet ÇEŞME

Sayısız koyları, berrak denizi, güneşi… ince kumu, deniz içinde kaynayan şifalı suları… Saymakla bitmeyen doğal ve turistik plajlarıyla ünlü Çeşme görülmeye değer!

1-çemşe-turu-çeşmesokakÇeşme’ye giderken ilk durağınız ilk kurulan sörf okulunun bulunduğu Alaçatı olacak. Burayı gezdikten sonra yazın en gözde tatil beldelerinden olan Çeşme’de yorgunluğunuzu Ege’nin serin sularında atarak, tatilin tadını doyasıya çıkaracaksınız. 3-çeşme-turu-sörfÇeşme Kalesi ve limanı görülecek yerler arasında. Gece gezmeyi seviyorsanız Alaçatı’nın eşsiz sokaklarında taş evler arasında yürüyebilir, zevkli restoranlarında ege mezelerinin ve yemeklerinin tadına bakarak kendinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz… Kuşkusuz sakızlı dondurma ve kurabiye ise bu keyfi taçlandıracak iki lezzet!

5-çeşme-turu-urla-katmer
Sabahın ilk saatlerinde içiniz yeni yerler keşfetme arzusuyla doluyken Çeşme sahilinin en güzel bölümü ve köyü Ildırı köyüne gidin. Burada kahve eşliğinde Sakız Adası’nın manzarasına dalıp gidiyorsunuz. Doğal dokusunu kaybetmemiş Ildırı köyü bir yana ada manzaralı , İzmir Körfezinin en güzel izlenebildiği yerlerden bir tanesi Urla bir yana… Sahilde çay içip, Urla’nın meşhur katmerinin tadına bakmayı unutmayın!!!

Bir günde bu kadar yer görülür mü diye sorarsanız, Kazdağı Tur Çeşme-Alaçatı programına bakmanızı tavsiye ederiz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.