Vahşi Atlar Ülkesi: Kapadokya

Paleolitik Dönemden Hititlere kadar ev sahipliği yapmış, beyaz atlar ülkesi olarak adlandırılan, rüzgârın taşa nasıl şekil verebildiğinin en güzel kanıtı bütün ihtişamıyla kuşkusuz Kapadokya.

 

Kapadokya’ya geldiğinizde gökyüzünde rengârenk balonlar selamlıyor sizi. Hasandağı volkanından püskürtülen lavların milyonlarca yıllık akarsu aşındırmasıyla 14 km uzunluğunda 110 metre yüksekliğinde oluşturduğu Ihlara Vadisi ihtişamın yalnızca bir durağı. Kayalara oyulmuş 4000 yıllık geçmişe sahip, sayısız barınak, mezar ve kilisenin bulunduğu Derinkuyu yer altı şehri de bir diğeri.

Bir başka dünya derseniz rotanız belli!

3-kapadokya-turu-ağaçÇamurla oynamanın zevkine varıp, tüm stresinizi atacağınız, binlerce yıldır süre gelen bir kültürle tanışacağınız ve belki de kendinizin de deneyerek bu kültürün bir parçası olabileceğiniz Avanos’ta; çanak-çömlek yapımı ve halıcılık kültürünü ustalarından öğrenebilir sevdiklerinize hediyelikler alabilirsiniz. Selçuklular döneminde ticaret yolunun kontrolü için kullanılan, Kapadokya’nın zirve noktası Uçhisar Kalesi’ni, peribacası oluşumu ve gelişiminin de en iyi gözlenebildiği yerlerden Paşabağ ile Devrent Vadisini ve 3 tarafı kayalıklar ve peri bacalarıyla çevrili olan, büyüleyici mimarileriyle dikkat çeken pek çok kiliseye ve manastıra ev sahipliği yapan, sokaklarıyla sizi etkileyecek Göremeyi rotanıza eklemeyi unutmayın!

2-KAPADOKYA-TURU-EVLERDizi setlerinin vazgeçilmezi

Bir zamanlar dizi setlerine de ev sahipliği yapmış bölgenin en hareketli ve kalabalık yeri olan Ürgüp’ te Asmalı Konak ve eşsiz manzarası ile Temenni Tepesi’ne hepimiz aşinayızdır. Gelmişken bu manzaraya karşı yorgunluk kahvesi içmeden olmaz, bizden demesi sizden içip anlatması..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.