Ege ve Akdeniz’i Birleştiren Rota: Marmaris & Bodrum

Gökova Körfezi’nin İncisi AKYAKA

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, pek bilinmeyen, bir kere gidildi mi vazgeçilemeyen merkezlerin başında geliyor. Değişmeyen ve tekdüze mimarisiyle, çiçek isimli sokaklarıyla aranan huzur ve sakinliğin en güzel kokusu haline geliyor.  

Sodalı suyu ile eskiden çamaşır yıkayan kadınların adını verdiği Kadın Azmağı ya da şimdiki adıyla Azmak Çayı. Derinliği 8 metre, su sıcaklığı ise 5-9 derece arasında değişen Azmak Çayı, Akyaka boyunca uzanıp Gökova Körfezi’ne dökülüyor. Derinlik ne kadar artarsa artsın suyun en dibini görmek mümkün. Mavi ve yeşilin her tonunu göreceğiniz 50′ den fazla çeşitlilikte canlı yaşayan nehirde eşsiz fotoğraflar çekeceğinizden eminim.

Akyaka‘da mis kokulu sokaklarını, o rengarenk bahçelerini gezip görmeli ve çam ormanına çıkarak oradan Akyaka’nın kuşbakışı manzarasını seyretmelisiniz.

Ve efsaneleşmiş bir aşk hikayesi KIZKUMU

Marmaris’ in Orhaniye ilçesinin 30 km güneybatısında ve Turgut’ tan 2,5 km. sonradır. Yeşilin her rengiyle çamın kokusu, bu sakin denizi sizin için mükemmelleştirmiş adeta. Kızkumu’nu meşhur eden hikayesinin yanı sıra denizin üstünde yürüyormuş hissi veren 600 metre batık bir patika gibi uzanan bir plaj olmasıdır. Efsaneyi o atmosferin içinde bir de rehberlerden dinlemenizi öneririm. 

Kokusuyla mest eden mandalinaların şehri BODRUM

Eski Antik Halikarnas Şehri’nin beldesi olan Bodrum, tarihi dokusuyla birlikte yazın gözde ve uğrak mekanlarını içeren mavi ve beyazın uyumudur.  İlk durağınız Avrupa’da Yılın Müzesi Yarışması’nda “Özel Övgü” ödülünü alan, günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesiolarak kullanılan Bodrum Kalesi olmalı. Ardından Zeki Müren’in sanat müzesi haline getirilmiş evini ziyarete. O zamanlara giderek o parıltının, o benzersiz sesin hayatta bıraktığı izleri görmek sizi mutlu edecek.

Bu mutluluğu profesyonel bir organizasyonla yaşamak isterseniz Kazdağı Tur‘a bekleriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.