Sisam (Samos) Adası Sizi Bekliyor!

Sisam (Samos) Adası; Türkiye’ye en yakın Yunanistan’ın on iki adaları içinde, en büyük olanı … Denizin tadını doyasıya çıkarmak istiyor aynı zamanda doğayla iç içe olmaktan keyif alıyorsanız Sisam (Samos) adası sizi bekliyor.

Bilinen adıyla Sisam antik dünyanın en güzel kalıntılarının bulunduğu geniş bir alana sahip.  Adadaki Pythagorion antik liman kenti ve güney doğusunda bulunan Heraion tapınağı dünya mirasında yer alıyor. Adaya ziyarete artı bir puan katan diğer bir husus dünyaca ünlü matematikçi ve filozof Pisagor Pythagorias’un memleketi olması. Sayıların babası Pisagoru temsil eden dik üçgen şeklindeki heykel görülmeye değer. Sevdiklerinize bir anı olarak adalet bardağı diğer adıyla Pisagor bardağı alabilirsiniz.

Adada serinlemek isterseniz eşsiz güzellikteki koyları tercih edebilirsiniz. Girintili çıkıntılı turkuaz yeşil mavi renkteki Glikorisa, Klima, Posidonio ve Kerveli, kuzeyde Livadaki, Tsambou, Tsamadou, Lemonakia plajları bunlar arasında yer alıyor. Adada rüzgar sörfü tercih edebileceğiniz aktiviteler arasında yer alabilir.
Sisam (Samos) Adası, sessiz ama bir o kadar  plajlarının ve denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir ada. Eğer siz de bu güzel adanın tadını doyasıya çıkarmak isterseniz Kazdağı tur Sisam (Samos) turu na katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.