Şehirler Şehri İstanbul

2-istanbulturu-yerebatan_sarnici Binlerce yıllık kültürümüzün beşiği ‘dünyanın merkezi‘ şehirlerin şehri İstanbul’u doyasıya
gezmek, bu kültürel mirası yaşamak ister misiniz?

İstanbul’u gezmek ilham verir insana. Başka bir dünyadır İstanbul; kültürü, dokusu tarih kokar, huzur verir. İstanbul, nice şiirlere, romanlara, filmlere konu olmuştur, İstanbul başkadır, bambaşkadır.. Kilometrelerce uzaktan insanlar gelir onun güzelliğine, birbirinden özel tarihi eserlerine şahit olmak için. Bu güzellik gezmekle biter mi?

Gezmekle bitmeyecek İstanbul..1-istanbulturu-Sultan-Ahmed

Topkapı Sarayı, suyun içinde muhteşem bir görselliğe sahip Yerebatan Sarnıcı, her dinden, dilden ırktan insana şahit olacağınız kalabalıkların olduğu Sultanahmet Meydanında gözlerinizi kapatıp kimse yokmuş gibi geçmişi hayal edin.. Zaman içinde yolculuğa çıkın.. Görülmesi gereken yerlerin başında gelen, altın kubbeli yapılması istenildiği halde yanlış bir anlaşılmayla 6 kubbeli yapılmış Sultanahmet Camii ve eskiden kilise olarak kullanılmış Ayasofya Camii gerçekten başta gelmesinin hakkını veriyor. Buradan laleleriyle ünlü Gülhane Parkı’nda rengarenk laleler arasından yürüyüp, boğazın eşsiz manzarası eşliğinde çaylarınızı yudumlayabileceğiniz kafelerde vakit geçirin. 5-istanbulturu-Gülhane-ParkıBu kadar gezip acıkmayan yoktur sanırım. O zaman İstanbul’a gelip Eminönü’nde balık ekmek yememek olmaz! Yanında turşuyla da tadına doyum olmaz. İstanbul’u tepeden görmek isteyenler, gündüz ayrı, gece ayrı güzel olan Pierre Lotti Tepesi’nde İstanbul’un keyfine varın! Ayrıca İstanbul’u martılar eşliğinde, ılık rüzgar esintisiyle boğazdan görmek gibi güzeli var mı? Bütün bu güzellikleri barındıran İstanbul her fırsatta bizi kendisine çağırıyor.

İstanbul’un tarihini rehber anlatımıyla daha anlamlı kılmak isterseniz Kazdağı Tur’un İstanbul Turu’nu inceleyebilirsiniz.

4-istanbulturu-eminönü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.