Tarihi Kahraman Seyit Onbaşı’nın Köyü: Havran

leblebiDoğa ve kültürün bütünleştiği, temiz havada huzurla dinlenip tarih içinde yürüyeceğimiz dolu dolu bir geziye çıkar mıydınız?

Yeşilin ve mavinin her tonunun birbirine karıştığı, tertemiz doğa içindeki Kocadağ At Çiftliği’nde Ege mutfağının en leziz seçmelerinden oluşan serpme kahvaltınızı dumanı üstünde tüten çayınızla birlikte alabilirsiniz. Ailecek gidenler için de aktivite imkanı sunduğundan son derece keyifli bir yer…İsterseniz at binebilir, isterseniz doğada kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.1-Havran-turu-kocadağatçiftliği

Havran’ a gelip de Çanakkale Savaşlarındaki kahramanlığıyla tarihin kaderini değiştiren Seyit Onbaşı’nın köyünü ve anıt mezarını ziyaret etmeden olmaz! Seyit Onbaşı’nın kahramanlık hikâyesini torunun görevli olduğu müzede bir kez daha dinleyip, tarih içinde yolculuğa çıkabilirsiniz. Sonrasında eşsiz körfez manzarasından bir başka doğa harikası Yarasa Mağarasını ve Havran Barajını gezebilirsiniz.
3-havran-turu-yarasamağarasıBu güzel günü hatırlama ve paylaşmak için sizleri bekleyenlere Havran Çarşısından meşhur leblebilerinden ve peynirlerinden alabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.