Ege’nin Saklı Köyleri – 4

Ege’nin saklı köyleri yazı dizimizin bu bölümünde Denizli ve Aydın bölgesinde bulunan cennet köşesi köylerimizi ele alacağız. Merak mı ediyorsunuz? O zaman yazımızı okumaya devam edin ☺
Süngüllü Köyü, Denizli

süngüllü-selalesiTermal kenti Denizli’nin sadece Pamukkale’den ibaret olmadığının kanıtı olan köyde doğayla iç içe konaklama yapmanı ve bükmesinin tadına bakmanı tavsiye ediyoruz. Gümüşsu Şelalesi, Kaklık Mağarası ve Pamukkale’ye yakın olması da farklı bir ortamda vakit geçirmeniz için bir neden.
Kuyucular Köyü, Aydın

kuyucularköyü-festivalYörük köyü olan Kuyucular Aydın Umurlu’ya bağlı. Köyün adı ise köyde bulunan 20 tane su kuyusundan geliyormuş. Dokuma ve hayvancılıkla geçinen köyde 3 kere Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmiş ve köylüler bundan çok memnun kalmışlardır. Devamının gelmesi bekleniyor. Köyün girişini tarihi kemer köprü süslüyor. Köyün üst tarafında bulunan alabalık çiftliği ve asırlık çınar ise tam bir dinlenme, huzur mekânı. Süt ve hamur üzerine yaptıkları yemeklerin tadına bakmanızı öneriyoruz.
Doğanbey Köyü, Aydın

doğanbeyköyüRum mimarisini yansıtan, Ege’nin en özel köylerinden olan Doğanbey’in eski adı ise Domatia’dır. Burada gezilecek yerler Rum evleri, Şorlak Şelalesi, Fauna Müzesi ve köyün tepesine çıkıp şahit olacağınız mükemmel manzara.. Buraya giderken fotoğraf makinelerinizi unutmayın!
Güzelçamlı Köyü, Aydın

guzelcamli-milli-parkKuşadası’na bağlı eski bir İon kentidir. Dilek Yarımadası ve Samsun Dağları’nın arasında kaldığı için çok verimli bir bitki örtüsüne sahip. Trekking ve yamaç paraşütü yapma imkânı sunan, yeşille mavinin buluştuğu yerlerden. Zeus Mağarası içinde oluşmuş gölü gitmişken görmeden dönmeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.