Ayvalık’ın Unutulmaz “Tostu”

ayvalik-tostHer kafenin, büfenin menüsünde rastlarız ayvalık tostu yazısına. Ama Ayvalık’ta yiyeceğiniz ayvalık tostu diğerlerini unutturacak cinsten… Hatta daha önce yediklerinize tost muymuş dedirtecek…Nasıl Ortaköy’e gittiğinizde sıralanmış dükkânlarda kumpirciler birbiriyle yarışıyorsa Ayvalık’ta da tostçular yarışıyor. Karnınız tok bile olsa kokusu acıktırıp çoktan masadaki yerinizi aldırıyor bile… Sucuk, salam, sosis, kaşar, turşu, domates, ketçap, mayonez birleşiyor ve unutulmaz bir lezzete dönüşüyor. Tadının bu kadar unutulmaz olmasında ana unsur Ayvalık merkezde yapılan tost ekmeği!

ayvalik-tostu2Bu özel ekmeğin içine bol malzeme de yörenin misafirperverliğinin adı. Ağzı kapanamayacak kadar dolu dolu gelen tost görüntüsüyle bile doyurur insanı. Yani uzun lafın kısası eğer rotanızda Ayvalık varsa tost yemeden kesinlikle dönmeyin! Dönerken de tost ekmeklerinden alın ki evinizde de bu lezzeti yaşayın..

Turunuzu çevre gezileriyle de renklendirmek isterseniz Kazdağı Tur’un Ayvalık kara ve tekne turuna göz atmayı unutmayın!

ayvalik-tost

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.